Oh Canada

Wow wow wow. 

Vilken första vecka här i hockeyns och lönnsirapens Mecka. Kanada imponerar och är ett skönt avbryt från allt det mer turistiga vi tidigare har gjort under resan.( Även om det också var jätteroligt).

Jag har fått göra mig bekant med gården Julia tidigare jobbade på och träffat alla hon lärde känna. Vi bor även i en jättemysig stuga med utsikt över hagarna, hur drömmigt? 

Efter lite häng med Julias kompisar då vi sist skrev här på bloggen åkte vi dagen efter till Edmonton som ligger någon timme bort. Där besökte vi West Edmonton Mall. Ett giiigantiskt köpcentrum med piratskepp,isrink,äventyrsbad och bergochdalbana. Ja ni hörde rätt. Efter det åkte vi faktiskt på bio, mysigt avslut på dagen.

Fredag, dags för farmers market. Jag och Julia hade erbjudit oss att hjälpa till så vi slängde på oss gummistövlarna och trotsade regnet. Det var inte några jobbiga uppgifter vi fick, plocka fram bord, gå runt och sälja lotter, hjälpa till att städa undan. Det var bara en kul upplevelse. Det såldes hemmagjorda tvålar, karameliserat popcorn,bullar och grönsaker. Kan hända att det köptes en del hehe. Den roliga men långa dagen avslutades med några öl, kubbspel och brasmys till sent på natten. Det var extra kul att spela kubb mot tre Nya Zeeländare och en Kanadensare. Mindre kul att dem vann över oss, men vi vann i deras spel; öldrickande. 

Dagen efter vaknade vi något omtöcknade men påminnelsen om att jag idag skulle få uppleva min första rodeo väckte mig till liv. Det var verkligen en upplevelse, vi har ju inte direkt något liknande hemma. Galna tjurar, vilda hästar, cowboys med dödslängtan. Allt i en salig blandning. Vi köpte varsin öl och intog hela spektaklet. Allt avslutades med en stor dans. En av dem roligaste kvällarna på resan.
(null)

På söndagen samlade vi ihop vårt pick och pack och styrde bilen mot Nationalparken Jasper. Våra förväntningar var höga. Skulle vi se en bergsget? Kanske skymta ett älghorn? Vi hade aldrig kunnat ana hur mycket tur vi skulle ha. Vi hade nämligen lyckats pricka in björnsäsongen, och vi har totalt sett åtta(!!) björnar under våra dagar här. På lite för nära håll dessutom, vem riskerar inte livet för en bra naturbild? 
(null)

(null)


Förutom björnspaningar har vi fått se vackra sjöar, höga berg och dem djupaste skogarna man kan tänka sig.

Efter Jasper begav vi oss till Lake Louise. Ett litet rätt anspråkslöst samhälle med två stora skatter. Moraine lake och sjön med samma namn som samhället Lake Louise. Har aldrig i mitt liv sett blåare vatten. Och med bergen som tornade upp sig i bakgrunden var det vackert som ett foto. Både jag och Julia enades om att det måste vara den finaste platsen vi någonsin sett ( Moraine lake).


Sista stoppet på vår nationalparksturné, Banff. Vi åkte upp för ett högt berg med linbana. Hjärtat satte sig i halsgropen varje gång den lilla vagnen krängde till men vi tog oss upp till slut. Väl uppe åt vi en jättegod lunch med utsikt över staden, mycket uppskattat. Efter lite sightseeing åkte vi ner igen. Dagen avslutades med lite utforskande längs småvägarna runt omkring och lite shopping/middag.
Imorgon ska vi bada i varma källor innan vi återvänder till gården i Winfield.

På återseende!




Allmänt | |
Upp