Halva tiden klar?!?!

Tisdagen 25e spenderade vi, jag och Tom alltså, hela jävla förmiddagen till att lappa igen hål på ensilagen. Vi hade en sjuk hagelstorm häromkvällen som lämnade märken på bilar, transporter, hus och tydligen så tog det hål på ensilageplasten. Så vi gick där med varsin silvertejprulle och försökte sätta igen varje hål haha. Lagom träligt. Men det var bra väder och vi gick på den vita plasten så brun blev jag i alla fall! Vi hade hans högtalare och snackade skit, som vanligt, så det gick snabbt ändå haha. Sen efter lunch började vi sätta upp slankor (??) på ett staket vi ska ha i hagen där vi har hästarna. Eftersom "dammen" som de gjort är så sjukt djup så vill de kunna skärma av till den kring vintern så ingen häst går igenom isen eller så. För några dagar sen satte de andra i stolpar, de skulle vara 10 fot isär för slankorna är 12 fot så det skulle bli lite överhäng. Men när vi kom ut nu så ser vi att de slarvpellarna har gjort cirka 10 fot så på vissa ställen är det 10, vissa 7, 8 , 9. Så det vart ju inte så jävla lyckat... Men i alla fall så spenderade jag och Tom eftermiddagen och kvällen åt att bygga på det. Vi sätter upp dem och sen kapar vi slankorna (eller vafan heter det????). Tar lagom lång tid men bra blir det! Dock blev vi störda av djur som gick ute, olja som var slut i traktorer och annat skit haha. Men men. Så är det på gård. Vi avlsutade kvällen med att grilla varsin stek och dricka lite öl kring elden. De andra var borta på junior rodeo under kvällen så skönt att kunna hänga lite vi två. Och detta med mig och Tom är ett ständigt skämt här, vi jobbar tillsammans och delar stugan (förutom att han sover och har sina saker i husvagnen). Så det drivs om att vi är ett par, vilket vi inte är, men det blev inte bättre när Allan igår kom hem och vi satt och drack och åt mat på verandan haha. Skitsamma, jag tål skämt och att bjuda på mig själv haha.

Onsdagen 26e; det var alltså tre månader sen jag kom hit. Blev såklart sent igår så var lite lagom trött imorse. Men började med att Tom åkte iväg. Han ska nämligen semestra i New York med några kompisar i en vecka, den lyckon. Hur sjukt nice att få se New York liksom? Åhå ja. Får väl vara glad för han. Men sen när han kommer tillbaka så stannar han inte så länge, det är snart dags för skörd borta där han jobbade innan. Men jag och Allan har jobbat med vår skörd här, eller vår hö-skörd kanske jag ska skriva. Igår började de slå vallen så vi servade den maskinen (kan visst inte komma ihåg nu heller haha, Jacob?) och sen åkte vi och spenderade två jävla timmar på att få ut pressen från där de förra hösten lirkat in den. Lagom less var vi efter det. Slutade med att vi lyften fronten på pressen med armarna på vår stora pickup och så drog vi den framåt med vår side-by-side/gator. Nåja, det gick i alla fall. Sen hämtade vi räfsan (vet inte vad den heter på svenska heller? Detta är ju förskräckligt. Men den som gör flera strängar till en haha) och insåg att ett däck var paj. Så jag tog av däcket och så hann vi få det till verkstaden idag. På kvällen tänkte jag ta en lugn tur på min häst, Bow. För att slå två flugor i en smäll så red jag ut i en hage för att kolla djuren och ser att staketet lutade och att vår tjur saknades. Såklart. Grannhagen är full av kvigor, hehe. Så den lugna turen slutade lite träligt. Kunde inte göra något åt saken ikväll men ändå. Hästen skötte sig bra i alla fall och det var underbart ute.

Torsdagen den 27e. Jag började då dagen med att sätta på däcket på strängläggaren (som jag tack vare Jacob kommit på namnet på). Ganska träligt om jag ska vara ärlig haha. Sen åkte vi ut och började stränglägga på åkern. Jag körde och de kom ut med pressen. Så satte vi dit nätet, så jävla träligt att få på haha. Och även monitorn (?) i traktorn. Väldigt glad att jag inte körde pressen sen för det verkar så himla träligt. Allan och Nicole åkte iväg på rodeo. Men sen fortsatte jag kvällen med att stränglägga. Gick bra fram tills att spöregnet kom haha.

Fredagen 28e började vi dagen med att sätta upp vår bondens marknad. Eller rättare sagt började vi dagen med att åka och köpa disel, för någon hade snott all disel från en maskin vi alltid använder där. Typiskt. I alla faaaaaallll, massa bord och därmed försäljare denna dag. Kuligt! Sen åkte vi lite småsysslor, bland annat banken och så. Så nu, typ två månader senare har jag kunnat betala min bil! Haha. När vi köpte den så betalade Allan, för jag hade inga kontanter. Men nu på banken lyckades jag få ut tillräckligt mycket pengar. När vi sen kom hem så gjorde vi lite sysslor och insåg att en kviga höll på att föda. Vi insåg också att kalven satt fast. Så vi sprang och hämtade en mackapär som drar ut kalven. Och den lilla kraken klarade sig! Otroligt härligt. Sen åkte jag till markanden och började upp, tog emot massa försäljare och visade vart de skulle vara. Åsa skulle nämligen åka till rodeon så jag och en till tjej skulle ha hand om marknaden. Och allt gick bra! Vilket var skönt!

Lördagen var lugn. Jag tog det lugnt, gjorde sysslor och spenderade flera timmar framför mobilen på Skype med familjen hemma. Eller ja, delar av den i alla fall. Otroligt härligt. Sen städade jag lite, gjorde såna småsaker som kan vara skönt att göra ibland. Sen kom familjen hem och vi tog det lugnt. Såg en film tillsammans, åt kex, ost och salami. Allmänt go och härlig dag. Väldigt uppskattat.

Söndagen var vi igång tidigt. Ut och ta hand om hö-skörden. När vi åkte dit så såg vi 5 stooooooora svarta hästar på vägen. Två ston med varsitt föl och en stooooooooooooooooooooooooooor hingst. Han var verkligen bossen och beskyddaren. Vi kom med bilen på vägen och han bara långsamt gick rakt ut i vägen framför oss och spände upp sig. "Rör inte mina tjejer" typ. Coolt. Men vi lyckades få in dem i hagen där de hörde hemma i alla fall. Sen åkte vi och tog tag i höet. Jag började stränglägga och Allan körde pressen. Efter några timmar så bara boom gick strängläggaren sönder. Den stora armen som gick rakt bak gick sönder på mitten (inte första gången tydligen haha). Tur i oturen så märkte jag det nog i samma sekund för jag stannade direkt vilket gjorde att hydralslangarna inte gick sönder. I alla fall så kunde vi plocka sönder lite och tog hem det och kunde svetsa ihop det. Sen körde vi på igen. Sen när vi hade typ en timme kvar så gick pressen sönder. Såklart. En hydralslang klämdes i den stora "dörren" som öppnas när balen skjuts ut. Såklart. Så då gav vi upp för kvällen...

Måndagen, sista juli, fixade vi pressen. Lite småpill men vafan, fixar vi lätt ju. Sen var det bara att köra igen. Vi körde klart det fältet och sen började vi flytta traktorer och redskap till nästa fält. Min traktor skulle tillbaka till gården för det skulle komma ut en mekaniker. Tur var! För de sa att ena framhjulet höll på och slitas ner så hade det gått längre och värre hade hela däcket kunnat hoppat av skadat både traktor och förare. Det slutade i alla fall med att Shane började slå gräset och jag och Allan åkte och köpte öl och pizza och drog ut för att flytta lite djur haha. Härligt. Stannade till hos Doug, en granne och kompis och snackade lite skit. Sen åkte vi hem och tog det lugnt.

Tisdagen var pissregndag. Är augusti höstmånad? Kändes som det. Det största vi gjorde igår var att få tillbaka en tjur från grannens hage. Vi har en grupp med kor, kalvar och en tjur (samt tre hästar) i en hage precis över vägen från gården. Precis på andra sidan staketet är det en stor grupp (säkert 200) kvigor och några tjurar. Så vår tjur tröttnade väl på korna och hoppade över till kvigorna haha. Men vi lyckades hitta honom och samtidigt som Allan och Nicole "höll honom" så red jag i förväg och öppnade upp en grind. Såklart blev min häst lite orolig av att vara själv i 10 minuter (typiskt) så han började gnägga och lockade därmed till sig de tre hästarna som gick i vår hage. Så de kom upp till grinden som jag skulle behöva lämna öppen. Så det hela slutade med att jag fick jaga iväg hästarna. Precis innan jag började jaga dem så pratade jag i telefon med Allan. Sen började jag trava och galoppera i hagen efter hästarna. Över kullar, in i skogen, i blötmark och så vidare. När jag jagat dem i typ 5-10 minuter och började galoppera mot grinden och de andra igen så kände jag att jag hade tappat min mobil... Panik! Men skitsamma tänkte jag, få tillbaka tjuren först. När jag kom tillbaka hade de börjat gå upp med han och han gick så snällt igenom grinden och över till rätt hage. Då började jakten på min mobil. Jag försökte minnas var jag red i början, för jag anade att den hoppat ur min ficka ganska snart efter att jag la ner den. Men, det var högt gräs och ja, en liten mobil. Men vi red korta sträckor i taget och Allan ringde. Plötsligt sa Nicole att hon hörde den! Och mycket riktigt, där låg den. Otroligt nog var jag på min stig där jag trodde att jag ridit typ 1-2 meter bort från min mobil. Ljudet var på och jag visste vart jag ridit! Hur stor chans är det för det haha? Usch vad glad jag var att vi hittade den. Från och med nu ska jag ha den i bättre ficka haha. Eller inte galoppera som en galning. Hehe. Sen gick dagen långsamt. Jag flyttade några grupper med kor och sen tog vi kväller. Jag åkte till affären och lagom när jag kom hem började de andra se en film så så spenderades den kvällen. Mysigt.

Onsdagen den 2e. Ja vad gjorde vi idag. Tog hem några kor som ska vara separerade. Saltade lite. Lagade lite saker. Sen på kvällen så var det dags för rodeo för Nicole igen. Varje onsdag på somrarna är det junior rodeo. Jag har ännu inte åkt på någon men ikväll så! Det var tanken i alla fall tills det att slåtterkrossen gick sönder för Shane och jag fick åka och hämta reservdelar. 1,5h enkel resa. Segt. Men skönt. Gillar att köra bil, så enkla vägar och såklart så bra bil. Hehe. Men sen åkte jag ut till han och hjälpte han att fixa ihop det. Resten av kvällen satt jag och skrev dagbok. Hehe.

Torsdagen den 3e började vi dagen med att flytta djur och köra ut salt till dem. Sen började vi köra hö. Vi körde hö från 12 till 20 tror jag. Gött! Vi fick mycket gjort vilket kändes väldigt skönt. Vi var nämligen jagade av regnet hehe. Sen på kvällen var vi väldigt glada att vi kommit så långt och en av de sista dagarna med Tom. Så vi bestämde oss för att dricka öl och bada bubbelpool haha. Såklart! Vad annars? Vi spelade massa bra musik och drack massa gott. Bland annat moonshine som vi fått utav Shane tidigare haha.

Tom och moonshine i syltburk hahaha.

Fredagen 4e var vi alla väldigt sega om vi säger så haha. Förmiddagen gick långsamt fram och vi gjorde ingenting så jag tog tillfället i akt och ringde hem litegrann. Lika mysigt varje gång. Också i fredags hade jag varit här i 100 dagar!! Så galet. I alla fall på kvällen och eftermiddagen där så var det bondens marknad igen som vanligt.

Lördagen! Började med att fånga och göra hästar iordning för de andra skulle iväg och tävla på en rodeo i Tees. Så vi gjorde det och sen åkte de iväg och jag och Tom fixade lite mer och sen åkte vi också dit. Vi packade ihop våra saker och Tom tog med sig ALLA sina saker för efter lördagen så skulle han åka tillbaka till där han tidigare har jobbat. Så vi kom dit i alla fall och såg när de tävlade, och det gick OK för dem. Vi mötte upp Cheyenne och hennes syster och några andra. Vi tittade på rodeon och drack lite drinkar. Såklart. Sen blev det kväll och vi umgicks med några andra och drack och lyssnade på musik och hade det gött. Härliga tider!

Söndagen 6e. Seg dag. Sov i min bil natten till idag och det är ju kanske inte den bästa sömnen (fast bättre än man kan tro!) men sen åkte jag hemåt i alla fall. Stannade och åt och kunde ringa hem lite då igen. I alla fall när jag kom tillbaka till gården så höll de på att städa lite. Besök var på väg. Så vi städade och sadlade några hästar så vi kunde ta ut dem på en liten tur. Dem som kom på besök har så tragisk historia.. Mannen/pappan i familjen var med och byggde Allan och Åsas nya hus (deras förra brann ner). Men för 6 år sen, precis efter att huset var klart så dog han i cancer. Och för någon månad sen så dog ett utav syskonen i cancer. Så det är jättetragiskt men kul för dem att komma hit och kolla på huset här för det är såå fint. Men nu så har de åkt och vi tar det lugnt bara. Skönt.

Cheyenne, jag och Sheridan (Cheyennes syster) på rodeo i Tees!

Okej måndagen den 7e har jag absolut inget minne av vad vi gjorde. Flyttade säkert djur eller något sånt. Tisdagen så började jag med att rensa ogräs hela förmiddagen. Lite överallt men framförallt i vårt trädgårdsland. Det är egentligen helt onödigt för det är väl för sent just nu. Men jag hittade potatis och morötter så något har vi fått ut från helvetet i alla fall. Tyvärr så skadade den senaste hagelstormen alla ärtor men jaaaja. Lite har vi fått ut utav den i alla fall. Vid lunch så åkte jag och Åsa till Red Deer för hon hade läkarbesök för sina ögon och fick inte köra hem efteråt. Så vi passade på att uträtta lite ärenden och även att äta en sviiiiiiiingod middag på en fin resturang. Gäller ju att passa på, eller hur? En väldigt trevlig och härlig eftermiddag. Sen åkte vi hem och Allan och Shane höll på att slå vallen så jag behövde hjälpa till där sa han. Detta typ åtta på kvällen, kände mig inte riktigt manad till att hoppa in i en traktor. Men det visade sig att de bara ville att jag skulle komma och dricka öl med dom samtidigt som vi flyttade lite redskap och liknande haha. Så typiskt. Men ja vi flyttade strängläggaren och pressen till de nya markerna. Eller ja strängläggaren kom vi bara halvvägs med sen åkte vi hem. Väl hemma så hade vi några fler öl, såklart, och satt och snackade ett bra tag. Väldigt härlig dag helt enkelt!

Onsdagen 8e började inte så härligt. Vi tog hem strängläggaren dagen innan och nu hann vi bara någon kilometer så fick vi punka på eländet. Allan blev upplockad och Åsa kom med verktyg så tog vi av däcket och åkte och fixade ett nytt. Sen fortsatte jag mot åkern och satte för strängläggaren på min traktor och påbörjade dagens höjobb. Vi hade problem med pressen att balarna kom ut helt utan eller bara med halva sidan i nät. Gissa vem som kom på problemet? Såklart. Jag. Allan som själv inte vill kalla sig bonde för han ogillar skörd och allt därtill är lite så att vissa problem måste synas rakt fram direkt. Haha. Men jag gissade att något fastnade inuti själva pressen och att där var problemet och såklart var det så. Ojoj OJ vad härligt det var. Så det var kul att jag kunde bidra haha och sen såna småsaker som en gissning som råkar leda till rätt är såna saker som de kan påminna en om och tacka och bocka för. Så tycker ni jag skryter nu ska ni höra Allan berätta om det. I alla fall vi fick fart på allt igen och det gick bra. Framåt kvällen slutade vi och åkte och flyttade djur. Dessa 200 skulle ut genom en grind mitt på ena långsidan, svänga efter grinden och följa en väg ca 150 meter och sen svänga så de kom över till andra sidan. Allan började med att ropa till sig dem och sen ut på vägen. Åt ena hållet stod Åsa och åt andra hållet stod jag. Detta var andra gången vi ropade på dem och de gick över till andra sidan som ingenting! Sjukt. På båda sidor av vägen var det tät skog och staket så vi hade det som hjälp men ändå. Och när vi var klara insåg vi att ena staketet var helt nere så det var öppet rakt ut i grannens täta skogs-hage. Haha. Spänning i vardagen!!!

Torsdagen är simpel att förklara. Jag åkte ut till min traktor, fettade upp min strängläggare och började köra. Jag körde typ 10-21. Runt runt, fram och tillbaka. Förstår inte hur vissa (Jacob) klarar det dag in och dag ut. Vi kom en lång bit så det var väldigt skönt! När vi var klara för kvällen kom Allan och Åsa ut till oss (det var jag och Shane som körde) och hade med sig öl. Såklart. (Gud vad öl vi dricker...). Vi satt ute på fältet och beundrade vårt jobb i några timmar haha och sen åkte vi hem.

Fredagen börjades med småsysslor. Jag körde med trimmern, flyttade lite hästar och sånt där. Denna dag var jag ledig från hö-branschen. Sen vid lunchtiden åkte vi till vår bondens marknad. En jättefin marknad med underbart väder. Härlig dag!

Lördagen 12e så var jag tillbaka i min traktor. Jag körde min strängläggare igen, och vi blev klara!! Vid lunch hade jag kört mitt klart så jag åkte hem med mitt ekipage. När jag kom tillbaka till gården så höll några på med vår ensilage grej. Alltså ensilage som ligger på backen och sen en jättestor plast över. Plansilo? Nä? Jaja. Men i alla fall en kille satt där i en traktor hela tiden och jag försökte få av den förbannade strängläggaren och dessa JÄVLA (ja ursäkta) domkrafter dom har här suger. Herregud var jag hatar dem. Och det är ingen höj och sänkbar hitch utan man måste använda dom satans sakerna. Men de skjuter iväg och sen fastnar dem och ja jag hatar dem. Så killen i traktorn som väntade på lastbilarna tyckte väl jag tog lång tid på mig så han kom och hjälpte mig haha. Kände mig värdelös men jag skyller allt på domkraften. I alla fall familjen hade en rodeo i Bentely så de höll på och packade upp för det och jag skulle möta upp Cheyenne för att gå på en rodeo här i Winfield. Så jag gjorde mig iordning och åkte sen till henne. Så glad att jag har henne som presenterar mig för nya människor och tar ut mig på rodeos och fester. Vi satt vid någons husvagn och drack lite sen åkte vi med hennes kille ut till hans kompis. Spelade lite drickspel (måste berätta; vi satt runt en stock som stod upp (?) och alla hade varsin spik där de satt. Sen en spik i mitten. Långa spikar med små huvuden. Sen hade vi en skitliten hammare. Så det hela gick ut på att träffa de andras spikar; träffade man så fick den personen dricka men missade man så fick man själv dricka. Försvann ens spik så var man tvungen att få ner spiken i mitten helt och hållet annars var man ute ur spelet. Skitkul). De blev lite irriterade på att denna svenska nya tjej kunde träffa alla spikar så det slutade med att alla packtade mot mig haha. Skitkul var det. Sen kom några fler och vi åkte på en liten tur i en killes skitcoola bil. En Lincoln Town Car (tror jag), gammal bil. Svincool. Sen tillbaka dit och spelade igen och sen kom fler människor och vi åkte tillbaka till rodeon och festade där en stund tills vi var trötta på dagen. Jag fick skjuts hem och slapp sova i min bil. Vilken dag!!!

Drickspelet!

Colt, Cheyenne, Kamea och jag i Winfield Rodeo.

Söndag. Exakt halva av min tid här är idag. Sjukt. Känns så overkligt. I alla fall så var jag väldigt trött och ev lite bakfull. Snackade skit med Allan och Åsa ett tag sen kom Cheyenne hit och plockade upp mig. Jag hämtade min bil nere i Winfield och följde med henne till hennes fasters ställe. Hennes faster och farbror äger ett skiiiitstort ställe. Hade ingen aning om det. Men de jobbar med "cutting". En westernsport typ. Det går kort och gott ut på att man har en stor grupp med djur och sen ska en person på häst plocka ut ett djur och hålla den från att gå tillbaka till gruppen. Så jag fick låna en häst och Cheyenne hade sin såklart och så hjälpte vi de andra när de tränade cutting. Coolt! Jag var där i några timmar sen åkte jag hem och gjorde mig iordning lite snabbt för sen var det vidare på nästa sak: grillfest. Haha. Full rulle. Men några "familjevänner" bjöd på stor grillfest så vi spenderade kvällen där. Mysigt men jag var vääääldigt trött.

Idag, måndag! Idag har vi kollat djur ute på ett stort bete. Tog oss typ 5 timmar att rida igenom och leta och flytta djur. I detta bete har vi cirka 340 djur och av alla dem var det en som var dålig. Så vi lyckades få in han i en fålla och sen fick vi med honom hem. Här hemma så fick vi på den stora plasten över ensilaget och sen var klockan helt plötsligt 19 så vi åt och sen har vi inte gjort något. Gött!

Min fina pålle Bow.

Alltså!! Hur söta! Kunde inte låta bli att ta bild när de låg såhär gulligt i stallet.

Allmänt | | Kommentera |
Upp