3 månader snart!?!?

Helt sjukt är det att det är 23e juli 2017 nu när jag skriver detta. Jag har om några ynka dagar varit här i 3 månader och har därmed ynka 4 månader kvar. Det gör mig lättad, besviken, ledsen och jätteglad. Det känns som jag varit här jättekort tid men borta från sverige jättelänge. Och det känns som jag har jättekort tid kvar här och som att det är jättelång tid kvar tills jag kommer hem. Om det låter logiskt. Det är så svårt, för delar av hur det är här är hur jag skulle vilja att mitt liv blir. Och delar av det är bundet till Kanada, men som det känns nu så vinner Sverige ändå. I alla fall, nu ska jag försöka minnas vad vi gjort denna vecka, lika svårt varje gång...

I tisdags så var vi ute och red i hagarna. Första gången jag ordentligt red "min häst" (ska förklara). Vi red och ropade många djur och medicinerade dem. I år så är gräset här sjukt högt och det långa gräset kommer i djurens ögon när de går och betar så väldigt väldigt många djur har ögoninflammation så det är det som vi mestadels behandlar. I alla fall så fortsätter jag som doktor, de andra ropar alltså, jag hoppar av min häst som står kvar en bit ifrån. Springer fram till djuret, får omkull det, fixar lassona om det behövs, hämtar och fyller upp spruta med medicin från Allans sadelväska, tillbaka till djuret, ger den en spruta, markerar den i pannan, tar av lassot som är över halsen och hoppar av djuret. När det ställer sig upp så lirkar lassot kring bakbenen av sig. Detta är ett stressigt, svettigt och jobbigt jobb. Kul är det också såklart haha men jag är helt slut typ direkt. I alla fall så höll vi på med det ett tag och sen så hade några av våra djur smitigt och gått över till grannens flock med kor. Så vi separerade 15 av våra från grannens 100 kor. Inte alls lätt, men det gick. Sen fick vi smidigt tillbaka dem till där de ska vara. Skönt. Eftersom att Tom var med ute och ropade och faktiskt fångade så bestämde vi oss för att öla lite på kvällen. Blev ganska mycket tyvärr haha. Men kul var det, som alltid.

Under onsdagen var vi som förväntat ganska trötta pga kvällen innan... Min häst hade lite skav från sadeln och behövde en vilodag så jag red inte alls under onsdagen. Istället så körde jag ut salt. De andra red några beten och jag saltade typ överallt. Jag körde ut sammanlagt 1,9 ton salt. 95 säckar á 20kg styck. En pall med 50 säckar stod på en bil så den lastade vi bara för hand när det skulle av. Men 45 säckar lastade jag själv för hand upp på pickupen. Och jag ville ha dem långt fram på flaket så jag verkligen kastade upp dem för att slippa lägga upp och sen flytta fram dem. Och sen lastade jag av allt igen. Så 1,9 ton lastade jag av och 0,9ton lastade jag på också. Snacka om trött på kvällen haha. Underbart, sov som en gris.

I torsdags började dagen rätt segt, jag städade i stallet och sen red jag min häst, Bow heter han. Eftersom han hade skav fortfarande så red jag han barbacka i paddocken. Första hästen på år och dar som jag kan både trava och gallopera barbacka på. Så härligt! Resten av dagen så rensade jag ogräs i trädgårdslandet typ haha. Verkar visst aldrig ta slut där... Men ärtorna är goda i alla fall haha. Och såklart fick jag ett getingstick!! På halsen! Hur stor är den chansen liksom. Lite obehagligt eftersom det var på halsen, men det svullnade knappt upp. Jag tryckte på lite salva och fick en allergitablett- ifall att. Så det blev aldrig något. Skönt. På kvällen myste jag och Nicole lite, åt chips och tittade på tv tillsammans. Väldigt härlig tjej, trots att hon är 13 bast haha.

I fredags så var det pissväder så vi var inne och städade tills det var dags för bondens marknad, skönt. Under marknaden så var vädret faktiskt mycket bättre så det var nice.

Igår då, vad gjorde jag igår, lördag... Jo juste. Jag och Nicole plockade massa hallon som Åsa sen gjorde sylt av. Sen lastade vi av massa stolpar och planker som är till ett nytt staket, sen gick jag runt med trimmern och sen gjorde jag mig iordning. Igårkväll åkte nämligen jag och Tom till Red Deer för att gå ut och festa till det lite. Vi träffade upp med Cheyenne och hennes syster Sheridan. Vi gick till en bar som hette Billy Bobs, som såklart BARA spelade countrymusik. Men hallå, finns det inget annat eller???????? Jag kan kanske 2/15 låtar. Inte ens det. Måste öva. Men vi hade i alla fall en väldigt kul kväll och sen sov vi över där eftersom vi anada att ingen av oss skulle vara duglig till att köra hem haha.

Idag vaknade vi sega men tog oss till lite köpcentrum i Red Deer, när vi ändå var där liksom. Så vi har kollat runt lite och kom tillbaka till gården vid 2-3 tiden kanske. Sen dess har jag städat och tvättat lite, såna saker som är så roliga att göra när man är lite bakis haha. Eller inte. Jaja. Kvällen bjöd på riktig kraftig hagelstorm! Största haglet jag sett någonsin tror jag, typ i storlek med pingisbollar... Jaja, nu ska vi laga mat och sen ska jag nog sova. Göttttt.

Juste! "Min häst". Det är en häst som vi skulle hjälpa en granne/vän att sälja. Vi skulle prova han lite och sen hitta köpare men vi hittade några direkt. De erbjöd först för lågt men sen det som ägaren hade sagt som lägsta. Men efter att Allan pratat med ägaren och sagt att jag kom så bra överrens med han och att han kunde komma till användning här så ändrade ägaren sin åsikt och tyckte att det de erbjudit ännu en gång var för lågt haha. Så han får stanna här och vi kommer inte aktivt leta köpare. Men kommer det någon som erbjuder tillräcklig så säljs han. Men ägaren gillar oss och mig så han vill nog att Bow ska få stanna här längre haha. Men i alla fall så säger typ alla "Julias häst" nu om han haha. Vilket såklart är väldigt kul!!

 

Cheyenne och jag hehe

Jag, Tom och Cheyenne!
 
Söta Bow!!!!!
Dugligt hagel.....
 
__________________

Idag, 24e, har vi spenderat mestadels av dagen med att leta efter lite djur som gick ut från hagen pga att jägare lämnade en grind öppen. Tröttsamt för vi har spenderat typ 1 vecka åt att hitta nya grupper som gått ut, hehe. Men jag och Tom vandrade i skogen i några timmar och letade, men det gick bra för vi hittade typ 8 i alla fall hehe. Sen på eftermiddagen har jag och Åsa uträttat lite ärenden och nu är det snart kväller. Gött!
Allmänt | | Kommentera |
Upp