Kanadaaaaa

Hallå ute i stugorna. Väldigt dålig uppdatering från vår sida här, ursäkta ursäkta. Men det är väl helt enkelt så att vi har haft för mycket att stå i. I måndags kom vi efter mycket om och men till Kanada och också ’min’ fina gård. Helt otroligt att vara tillbaka och att få ha Linnea med mig! 


Sen sist har vi hunnit upptäcka väldigt mycket. Vi har varit på hajk i Pinnacles National Park utanför Hollister. Där fick vi se otroliga landskap, häftiga berg och ståtliga fåglar (bla. kondorer). Vi traskade runt på en lång hajk i drygt 3 timmar, låter inte så jobbigt kanske men det var ca 30 grader och på vissa ställen kändes det som vi gick rakt upp haha. Men det var riktigt nice. Vi tog oss även till Yosemite National Park. Ska börja med att skryta om vårt bonde. Här hade vi rum i en fin timmerstuga mitt i skogen. Vi åt frukost på verandan och allt vi såg var trädtoppar och vi njöt av lugnet. Även i Yosemite gick vi på lite hajk, otroligt vackert var det. Inte så illa pinkat att sitta och fika på jordgubbar uppe på ett berg med utsikt över flera vattenfall och otroligt berglandskap. 

(null)

(null)
Dessa två översta är från Pinnacles!

(null)

(null)


(null)

(null)
(null)
Och dessa är från Yosemite! 

Sen kom vi till sista stoppet i USA; San Fransisco! Jättehärlig stad verkligen, jag är helt såld. Vi började med att lämna ifrån oss vår fina bil och påbörjade livet med kollektivtrafik. Vilket inte alls var så illa, vi kom snabbt in och kändes oss riktigt lokala när vi bemästrade deras tunnelbanesystem. I San Fransisco shoppade vi, åt massa god mat, kollade Golden Gate Bridge, åkte spårvagn och kollade in Alcatraz. Bron var riktigt kul och surrealistiskt att både köra och senare cykla över. Dagen vi kom till San Fransisco så hann vi faktiskt köra över den innan vi lämnade tillbaka bilen. Senare under veckan hyrde vi cyklar och kollade längs kusten mot bron. Riktigt mysigt. Sen (tillsammans med massa andra turister) kunde vi också cykla över den. Coolt! När vi ändå hade cyklarna så hittade vi hem till där min käre mor för ett x antal år sen var barnflicka. Lustigt att tänka att hon var här och gick i dessa jävla backar och nu är vi här. 

(null) (null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)
Chinatown! 

(null)



Alcatraz var häftigt också, att få se var några värstingar har spenderat flera år. Se hur deras celler såg ut och allt annat. Vi fick också prova att vara instängda i en isoleringscell. En guide stängde in oss och flera i en liten cell, när han stängde blev det borde svart och helt tyst. Och här var fångarna inne 24*7, vissa i flera år...... (Om vi fattade rätt). Vidrigt. 


(null)



(null)




Men som sagt i måndags så kom vi efter mycket om och men till Kanada. Dagen hade många små problem som inte ville ge med sig. Strul att checka in väskorna, halvtråkig flygning och värsta till sist: hyrbilen. Vi hade strul med att få ut vår hyrbil men det gick till slut!! Nu ska jag verkligen inte gnälla för vi kom dit vi skulle hela och mestadels rena och det känns jättebra. Det känns som det var igår jag lämnade för nu har vi hunnit vara med och ta emot och flytta på djur. Och såklart har vi hunnit öla lite. Livet i Kanada är inte helt dumt. Idag ska vi träffa lite förr gamla vänner, ska bli riktigt kul! 

(null)


Allmänt | | En kommentar |
Upp