Sommar, sommar och sol. Och regn. Massor av regn.

Jahopp då har det gått en vecka sen jag skrev något.
 
Förra lördagen så var det dags för Allan, Åsa och Hanna att tävla i teamroping. Tyvärr så var det tvunget att komma en lastbil med ko-kalv par mitt på dagen. Så jag stannade hemma och tog tillsammans med Shane emot djuren. Allt gick smidigt och när jag kom hem till gården igen så gjorde jag mig iordning och hoppade in i bilen och åkte till tävlingen. Som tur var hann jag se alla tävla, jättekul! Väldigt imponerande av Hanna som bara har varit här i två år och bara rope:at på detta sätt i kanske 8 månader eller så. Väldigt kul. Men så igår var det blandat jobb med nöje. Till tävlingen så tog de transporten som också har boende del. Så på kvällen så grillade vi korv och drack öl innan vi fortsatte att titta på tävlingen i högre klasser. Sen åkte vi hem, dock väldigt sent. Men så är det visst när man har kul haha.
 
 
Under söndagen hade jag en helt ledig dag idag, för första gången sen jag kom hit. Helt sjukt ändå. Idag har jag knappt gjort någonting alls, i jobb-väg alltså. Vi började med sovmorgon och sen gjorde vi lite småsaker. Allan och Åsa var iväg med Nicole för hon är iväg på camping med skolan. Så när de kom hem sa de att Allans brorson skulle spela en baseball match i Edmonton och att vi skulle åka dit, om vi ville. Men jag valde faktiskt att stanna hemma. Och vilket bra val. Jag har pratat med mamma, David, Yannick och Lovisa på telefon. Så behövt. David har jag nog inte pratat med på telefon på flera månader. Och inte sett sen i början av januari. Jättelustigt. Saknar honom, så det var skönt att få prata lite. Sen fick jag reda på att Lovisa har bokat sina biljetter för att komma hit och hälsa på!! Så kul. Verkligen. Sen har jag fixat lite i trädgårdslandet och typ inget mer. Tagit det lugnt. Väldigt skönt. Ensam också, väldigt skönt.

Måndagen började jag med att åka och registrera bilen i Breton. Själv. Första gången jag var där. Men jag hittade och de var trevliga. Tills jag insåg att jag hade allt förutom pass och visum med mig....... Irriterad åkte jag hem, men fick höra att jag kunde åka tillbaka direkt och fixa det för vi var inte redo för resten av dagen. Så det blev gjort, skönt! Den blev registrerad till november, för det är månaden för P, typ. Så det var ju perfekt. Sen åkte Hanna, jag och Allan och saltade och flyttade lite djur. Det gick bra. Jag tror jag har bra koll på allting nu. Skönt. Sen åkte vi hem och åt kvällsmat. Efteråt så hoppade Allan och jag samt en av hundarna in i bilen och åkte till ett bete för att flytta djur. Vi flyttade ca 340 djur där, ganska häftigt. Sen såg vi en varg också. Eller det kanske var en prärievarg, men den var stor och inte alls långt ifrån där jag sett varglyan. Fränt??????? Sen åkte vi hem, hämtade öl och åkte till Twin Lakes. Sen när vi kom hem installerade vi ett element i varmvattenberedaren som gick sönder häromdagen av åskan. Lång dag. Mycket skit som hände, men också mycket bra som hände.


I tisdags började vi dagen med att ta emot djurbilar. Eller redan innan det tog vi hem helrasdjuren från andra sidan av vägen. Vilket gick smidigt. Sen tog vi emot bilarna. Gick också smidigt. Sen hem på lunch och sen började vi sortera helrasdjuren. Sen körde vi ut dem på beten och så fortsatte det. När Hanna körde ut sista rundan så insåg hon att en ko hade fel kalv. Så vi (Hanna) hade gjort fel. Och vi var tvugna att hemma på gården, få in alla djur som vi så smidigt släppt ut igen. Men det visade sig att den kon vi behövde få ut till betet var uppe vid staketet, så Allan lyckades själv fösa upp henne in i fållorna. Sen hämtade vi en kalv ute i hagen. Den kalven skulle vi använda för att locka in den "felaktiga" kon ute på riktigta betet. När vi fångat och fått upp kalven till kon. På typ 15 minuter. Och precis ska lasta. Så springer de ut, för en grind var öppen.... Helvete. Allan upp på hästen, jag fixade grindar, Hanna sprang iväg. När jag var klar var alla borta. Jag hoppade på gatorn och åkte iväg men såg inget. Vände om och då precis kom Allan på vägen. Kon och kalven (som fortfarande hade lassot runt sig) var inne i skogen bredvid vägen. Lång historia kort; kon smet och ut i tät skog där vi inte kunde följa efter. Allan fick tag på lassot och vi kunde få upp kalven i transporten.
Ute på betet så skulle vi alltså använda kalven vi hade med oss för att locka in kon i trailorn. Och vi hade tänkt släppa ut den rätta kon på betet, om hon inte smitit. Så vi lyckades få in "fel" ko i en liten inhägnad runt oljegrejer och även kalven, som hörde till kon som på gården smitit. Så det gick oförskämt smidigt. Tog oss kanske 15 minuter. Så åkte vi hem igen, ut med dem på betet de kom ifrån hemma och hoppas på att kon som smet skulle komma tillbaka inom kort. Kort därefter fick vi dock reda på att hon redan var insläppt i betet. Så ja, allt löste sig. Men det är en ko för lite på betet, men det är ju inte hela världen. Rörig historia så det är lite svårt att vara tydlig haha.
 
I onsdags började vi dagen med att leta efter en kalv som hade varit borta i några dagar. Som vi befarade så var han på andra sidan staketet, med grannens kvigor. Men han var hungrig och längtade efter mamma. Så vi lyckades öppna upp staketet och få kon nära så gick han sen över. Smidigt. Sen minns jag dagen inte så mycket mer. På kvällen tog Hanna och jag emot en lastbil med djur när familjen var på junior-rodeo.

I torsdags började vi dagen med att åka ut för att flytta djur och fylla på salt. Det gick bra. Förutom att jag fick en kraftig reaktion mot gräset. Mina ögon började klia och svida, jag nös hela tiden och näsan började rinna. Jag fick typ panik och de andra såg att jag mådde dåligt. När vi kom hem så fixade vi lite, men då sa Allan åt mig att gå och vila lite. Så jag sov och gjorde mig iordning. Jätteskönt. Först och främst skönt för jag mådde bättre men också för att Allan såg att jag mådde dåligt och att han tyckte att jag skulle vila. Sen åkte vi i alla fall till Justins (Allans son) och hans flickvän Jennifer. De har flyttat till nytt hus så igår åkte vi dit för att grilla och fira Nicole som fyllde 13 år. Väldigt trevligt! Även då pratade Allan om att jag mått dåligt och att han var orolig etc etc. Skönt att han bryr sig så mycket och att han säger det.

Igår regnade det hela jävla dagen, träligt. Dagen började med att en kalv hade dött ute i hagen här... Så vi hämtade traktorn och Gatorn. Den stackarna hade nog dött igår och rovfåglar samt prärievargarna hade ätit på den. Varför, varför måste de börja med ögonen. Vi såg revbenen, ryggkotor och allt... Lyfte upp den på gatorn och körde iväg. Över den stora vägen finns ett ställe där de lämnar påkörda djur. Så vi brukar lämna dem där tydligen. Hemskt... Och stackars mamma ko stod och skrek efter henne. Så tragiskt... Sen åkte vi ut och saltade samt flyttade lite djur idag, igen. Gick bra, trots vädret. Vi stannade även där jag sett en lya, troligen varg eller prärievarglya. Sen var det farmers market, det gick också bra. Så många trevliga människor där.
 
 
Idag har det regnat och haft sig igen. Vi har inte gjort så mycket idag, familjen är och tävlar på en rodeo och Hanna är där och tittar. Men jag har varit slö och trött hela veckan så jag bestämde mig för att vara hemma. Jag tycker det är så skönt att få vara själv lite. Laga egen mat, städa kanske, tvätta, skriva bloggen, titta på tv eller bara glo in i väggen. Hur som helst är det skönt att vara själv. Jag har dessvärre fått sån hemlängtan. Eller jag saknar alla så fruktansvärt mycket. Så det är verkligen tur att jag har det så pass bra som jag har det här. Familjen är så go och bra, de ser verkligen om man inte är helt 100% så idag när jag sa att jag skulle stanna hemma kom de och kramade mig och frågade om jag verkligen mådde bra och ville vara ensam. Så det känns skönt. Sen har jag ringt hem lite idag, då mår jag alltid så mycket bättre. Himla tur med all teknik idag och att det går att ringa hem så pass enkelt. Synd med tidsskillnaden bara. Men! Man kan ju inte få allt här i världen.
 

 
Stora grabben! En av våra helras Angus tjurar. Han är halt (och rymmer från alla hagar), så han får gå i en mindre hage. Vi ger honom kraftfoder två gånger om dagen så han ska må lite bättre. Vi kan ju hoppas det i alla fall haha. Men så han är ganska tam och snäll nu. Skönt!
 
imorgon kommer det nog vara fortsatt lugnt. Den australenaren jag har pratat om kommer tydligen imorgon. Ska bli väldigt spännande. Hoppas han är rolig och duktig på att arbeta. I veckan tror jag att vi ska börja rida ute i betena, kolla till djuren och se om de behöver medicineras eller så. Lite nervös över det helt ärligt, mycket som kan gå fel men också väldigt häftigt och lärorikt!
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp