5/7 månader klart!

Söndaegn 17e, så tog jag det lugnt för det mesta. Ringde hem och tog det lugnt. Jag gjorde lite sysslor och åkte också ut till Victors och satte upp paneler så vi kunde få djuren till lastningsfållorna. På kvällen när familjen kom hem så åkte jag och Allan ut och flyttade djuren. Han körde bilen och ropade efter dem och de kom som lydiga djur samtidigt som jag gömde mig redo för att stänga grinden. Gick väääldigt smidigt. Nästan för smidigt haha.

På måndag förmiddag skickade vi iväg djur från Victors och alla siffror stämde till 100%. Alla 503 djuren var där de skulle vara och vi behövde inte ens jobba för att få dem dit vi ville. Oförskämt lätt var det. Vi åkte även och mötte upp Dennis, Allans bror, för att äta lite sen frukost tillsammans. Gött och trevligt. Sen kollade vi lite beten och flyttade lite djur. Vanlig måndag.
 
Tisdag minns jag knappt vad vi gjorde. Jag vet att på eftermiddagen så var jag och Allan ute och mötte upp en kille som vi köpte stora stora paneler (grindar typ) utav. Så vi lastade upp traktorn på trailern, körde ut den, åkte hem och hämtade några extra paneler och sen mötte vi upp han på ett bete och lastade av de nya panelerna. Sen satte vi upp det så vi kan använda dem för när vi ska skicka hem alla djuren igen. Så vi gör olika stora fållor med grindar som slutar vid lastningsrampen och upp i lastbilen och hem. I alla fall så gjorde vi det, tog sen hem traktorn, köpte öl och tog några öl med Dennis som var på besök. Eller rättare sagt var han ute och letade efter älgspår.
Köra paneler.

Onsdagen 20e morgon sorterade vi och lastade några kor som skulle få åka till auktionsmarknaden. Sju stycken kor som är typ helt galna så nu är de någon annans problem. Skönt. Vi gjorde lite små ärenden och åkte sen hem igen. Vi fixade med motorsågar och lite så. Sen köpte allan en slags plast som jag satte över fönster och veranda dörren. Sen fick vi igång boiler. Eller kokaren eller pannan eller vad jag ska kalla den haha. Det är en stor vedpanna antar jag som värmer upp min stuga. Perfekt. Så det var nice.

Torsdagen började riktigt dåligt. Jag vaknade och trodde att jag hade försovit mig för det var så himla ljust ute. Men icke!! Det hade SNÖAT. För helvete det är 21 september och snö?!? Åh vad irriterad jag blev. Började sen dagen med att fodra lite djur som vi försöker få från att vara på tre beten till ett. Sakta men säkert gör vi framsteg. Sen hela dagen har jag typ gjort lite småsaker. Fodrat lite djur. Städat lite och så vidare. Sen lagade vi mat och gjorde sysslor och sen åt vi maten. Gotttttttt. Potatisgratäng och stek. Gottttt. Tog tyvärr beslutet idag att sälja min katt här. Lilla Yoda. Vi har typ 16 katter här, och jag åker hem om 2 månader så känns alldeles för egoistiskt att spara han här på gården bara för mig när en familj med barn skulle kunna ta hand om honom jättelänge. Så det är jobbigt men bra ändå. 

I fredags så började vi dagen med att kolla ett bete. Vi ska snart skicka djuren därifrån så vi jobbade med att få fram dem till rätt del av betet genom att fodra dem med hö där. Fungerar lite sådär. Sen for vi hem och familjen åkte iväg på rodeo i Rimbey medan jag var kvar hemma ett slag. Tvättade lite och ringde hem. Pratade typ två timmar i telefon med Lotta, något jag inte gjort sen början av juli tror jag. Sjukt. Sen åkte även jag till rodeon och hejade på Nicole. Det gick lite sådär för henne men ändå kul att se. Jag och Allan begav oss sen till Red Deer för att möta upp med hans son, Tyson. Men det blev ändrade planer så det slutade med att vi shoppade lite och åkte sen hem.

I lördags, 23e alltså, spenderade vi hela dagen på en stor gårdsauktion. Jag, Allan och Doug, vår granne och kompis. De sålde allt möjligt på auktionen och Allan köpte på sig lite saker, som vanligt. Lite väl kyligt för min klädsel men ingen fara. Men hösten är här... Sen åkte vi hem, trixade lite med saker vi köpt och satt hos Doug och snackade skit ett slag. Jag kollade in hans djur, himla häftiga. Han har en grupp med Long Horns och de är maffiga att kolla på.
 


Söndagen 24e så gjorde vi ytterliggare en insats på betet med att försöka locka fram dem. Gick hyffsat bra faktiskt. Sen så åkte vi till Wetaskiwin och handlade lite smågrejer, vi skulle mött upp Allans andra son, Justin, men även med dem blev det ändrade planer. Så vi köpte våra saker, lite pizza och åkte hem. På vägen hem så stannade vi på betet och lyckades få över de djur som vi saknat så det var nice! Sen åkte vi hem och åt pizza och tittade på tv.

Måndagen 25e så åkte vi ännu en gång ut på betet och fick in alla djuren dit vi ville ha dem; nämligen i en liten fålla på rätt bete. Gick smidigt och bra; skönt! Sen gjorde jag och allan våra vanliga måndagssysslor; flytta och kolla lite djur. Senare under dagen kom stora djurtransporten och vi skickade hem djurern. Dock när vi kom dit så insåg vi att ytterligare två hade dykt upp utanför fållorna (vi skulle lämna ca 15 st) och girig som vanligt ville vi få in även dem. Men när vi började försöka så blev ena så pass uppstressad att den hoppade över staketet och ut på vägen. Jag följde efter och lyckades få den från att försöka hoppa över till grannens in tillbaka dit han hörde hemmma. Men lite stressigt var det... Men sen lastade vi på våra djur och åkte hem. Hemma så hade vi fått gäster så vi tände brasan och satt runt den hela kvällen. Go kväll.
Djurbilen!

Tisdagen så var Travis här, han som jobbat lite till och från för oss. Så vi sadlade våra hästar och begav oss ut för att kolla till alla djur. Vi red igenom kanske 8 beten (kanske 1500 djur) och behövde bara behandla 3. Gött! Jag fick kolla lite själv och flytta transporten lite till och från. Vilket känns bra; både kul saker och framförallt att Allan och Åsa litar på mig tillräckligt för att göra det. Till och med fick jag köra hem en vända. Vi hittade ett ko- kalv par som vi ville ha hem så vi lastade dem och min häst i transporten och så körde jag hem, backade in i rätt fält och lastade av min häst och sen lastade av de andra två. Sen åkte jag tillbaka ut till de andra och fortsatte kolla djur ute på bete. Må erkänna att jag känner mig cool när jag kör det stora ekipaget hehe.
Travis har en lite specialhållare på sina chaps haha. Hållare för sin snusdosa. Underbart.


Onsdagen började med att jag och Allan åkte iväg för att få hem två stutar som smitit. De hade kommit in med grannens kor och de skulle precis skicka hem korna. Så vi hjälpte dem lasta korna och sen kunde vi lasta våra stutar och få med dem hem. När vi kom hem så höll Travis och Åsa på med sysslor här hemma och sadla hästar. Vi fixade lite och sen började jag lasta hästar. Jag knöt upp den första och Travis räckte mig grimmskaftet till den andra. Såg då att han inte knäppt fast ett spänne ordentligt så istället för att be honom fixa det så hoppade jag ut och gjorde samtidigt lite knäböj för att kunna räcka spännet. Och då trampade jag förskräckligt fel. Min fotled böjde sig utåt och det strålade smärta i hela foten direkt. Lite chockad började Travis skratta och jag kunde inte röra mig. Han insåg allvaret och hämtade Åsa som backade upp bilen till mig. Jag hoppade in i bilen och fick av sko och strumpa och såg en knöl i storlek med en pingisboll på utsidan av foten. Och vi alla trodde att det var ett brutet ben som stack ut. På med is och så for vi till Rimbey som är närmaste sjukhus. Lång bilresa. Väl där fick jag rullstol och fick träffa läkare. Vi röntgade och de undersökte och kom fram till att det var en rejäl stukning; ingen brutet. Skönt! Såg framför mig att det skulle vara brutet och att jag skulle få vara gipsad i månader... Men jag hade tur i att jag slapp gips, nu ska jag bara försöka ta det lugnt och få det att läka. Familjen här hade sen tidigare en sko som stabiliserar så den använder jag, perfekt. På kvällen så följde jag med Allan ut och flyttade lite djur, jag satt i gatorn och tittade på men skönt att göra något i alla fall.
 
 
Svullen fot som skiftar lite grönt, inte riktigt färglatt ännu..

Torsdag morgon så skulle vi skicka djur och eftersom jag inte kan gå så parkerade jag mig i en bil nära så jag kunde i alla fall sitta och räkna djuren. Gick bra! Sen for vi hem och familjen packade ihop och förberedde sig för en rodeo. De skulle stanna över natt så jag skulle få ta hand om gården och alla sysslor. Men Åsa var så snäll och gjorde iordning med alla sysslor så jag bara behövde skjuta fram hö istället för att gaffla och så vidare. Schysst! Jag spenderade eftermiddagen framför TVn till Allan ringde och sa att vi hade kor ute. Tror fan det är djur ute varje gång jag är ensam hemma. Men de hade hoppad staketet och var inne hos våra kor, fast det visade sig att det inte alls var våra djur........ Men jaja. Det får vi reda ut senare.
Räkna djur!

Idag fredag. Två veckor kvar tills dess att jag plockar upp mamma och pappa på flygplatsen. Galet. Jag har spenderat min dag ganska lugnt. Vi har en skadad häst så jag har spolat hennes sår, gett henne en spruta och sen lindat hennes ben och sen de andra sysslorna också. Sen har jag pratat lite i telefonen och nu ska jag nog sätta mig i soffan.
Jag har varit här i 5 månader nu, alltså lika länge som jag var borta sist. Och nu har jag "ynka" två månader kvar!!! Sjukt.
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp