Las Vegas

Förändringens vindar blåser. Gästskribent Linnea tar över rodret detta inlägg. Första dagen i Vegas bjöd på stekhet sol, solbrända lår och en massa utforskande. 

Efter lite häng vid hotellets pool hoppade vi in i en taxi och begav oss till ett stort köpcentrum.Ett stycke burrito (storlek xxl) och lite shopping senare kände vi oss sugna på nya upplevelser.


Nästa stopp: Downtown.En lång gata som symboliserar det mesta som Vegas är, en unik blandning människor, blinkande skyltar och en helt surrealistiskt atmosfär.  Längs gatan bjöds det på livespelningar,barer, zipline och casinon. Det som stack ut allra mest var alla olika karaktärer man mötte. Till vänster kunde helt plötsligt en Stormtrooper stå och breakdansa och till höger en man stå och spela gitarr i stringkalsonger. Men om man tittade upp mot det stora taket som täckte gatan möttes man av en mäktig ljusshow ackompanjerad av allt från Linkin Park till Imagine Dragons. Helt klart en bra start på resan.
Trötta och lyckliga tog vi en taxi hemåt och slocknade på hotellrummet. 


  (Såhär sen en ut när man sett alldeles för mycket rumpa på en småfet herre)



Larmet på telefonen ringer,andra dagen drar igång. Mycket ska uträttas, viktigaste uppgiften idag var att hämta hyrbilen som ska vara färdmedlet under resterande tiden i usa. 
Det var två nervösa tjejer som begav sig till Hertz kontor här i Vegas. Vi hade noterat det höga tempot i trafiken under våra tidigare taxiresor och visste inte om vi tagit oss vatten över huvudet. 
Efter ett antal papper påskrivna senare så var vi igång. Den första bilen vi valde hade lågt lufttryck i däcken vilket resulterade i en uppgradering till en snäppet vassare modell. Kanon! Julia satte sig bakom ratten och vi gav oss ut i djungeln som är Vegas gator. Allt gick superbra och vår nervositet var som bortblåst   .

Nu sitter vi på hotellrummet och delar på varsin Budweiser med lite tillhörande bbq-chips. (Visst lät det lite häftigt? Inte? Okej). Ikväll ska vi utforska the Strip och se vad allt ståhej handlar om. Bellagios dansade fontän står på schemat,kanske vågar vi oss på en slotmaskin? Det blir kvällen som avslutar vår tid här i Vegas. Imorgon bitti styr vi skutan mot Nevadas öken med Grand Canyon i sikte. 

Hörs då! 





Allmänt | |
Upp