Los Angeles

Helllooooooooo. Nu har vi haft två och en halv dag i Los Angeles. Vår bilresa hit gick väldigt bra och kändes snabb. Vi kom hit mycket tidigare än vi trott och för tidigt för att checka in. Därför gav vi oss iväg på en tur till Hollywoodskylten. Efter lite krux med parkering så kunde vi till slut ge oss ut i värmen för att komma närmare. Väldigt häftigt att få se den, trots att det bara är några bokstäver på en kulle. Vi åkte också en sväng till Wallmart där vi handlade lite käk och annat gött innan det var tid att checka in. Väl framme på vårt boende blev vi väldigt nöjda! Bra parkering och väldigt fint rum och allt därtill. 

(null)
(Det jobbiga med att ta snygga bilder på systemkameran är att en inte har tillgång till dem förrän vi är hemma- därför får halvdana mobilbilder duga). 

Dagen därpå, alltså igår, gjorde vi det enda rätta i en storstad; vi drog till stranden. Inte vilken strand som helst utan Venice Beach och Santa Monica Pier. Väldig Baywatch känsla över det hela. Men det var väldigt spännande med mycket lustiga människor, bra väder, skön strand och god mat. Vi solade i några timmar, käkade och gick till piren. Där finns lite "åkattraktioner", godis och souvenirer. Mysigt. Då vi redan tagit ut oss så mycket under dagen beslöt vi oss att åka cykeltaxi de hela 4km tillbaka. Lyxigt ändå. För oss alltså, stackars krake som skjutsade... Senare på vägen hem blev det stackars oss då vi fick känna Los Angeles vrede i form av bilköer. Ska egentligen inte klaga, det finns folk som sitter i såna köer varje dag... 
Dålig bild kanske men här sitter vi på en liten tron bakom denne krake som skjutsade oss. Tur vi är generösa dricksare.

(null)

(null)

(null)

Den här bilden visar inte ens ordentligt hur mycket bilar det var.... Tack vare köerna så tog det oss ca 1,5 timme hem istället för 20 minuter!

Och sen idag då! Var ska en börja?! Vi har varit på Universal Studios hela dagen, det är en stor temapark med olika "världar". Exempelvis Harry Potter, Transformers, The Simpsons, Jurrasic Park, Minions och ännu fler! Otroligt häftigt. Varje värld hade som en bana man kunde åka. Man fick sätta sig som i sån berg- och dalbanevagn, och sen tror jag vi för det mesta inte förflyttades speciellt mycket. Men vår vagn svängde, snurrade, vippade och tippade. Tillsammans med ljud, vind, vatten och jättestora skärmar så kändes det som vi flög och kastades runt! Jättekonstigt och häftigt var det haha. När man stod och vänta i kön till respektive åktur/värld så stod man ex. I Harry Potter-rum som deras lektionssalar och korridorer där tavlorna precis som i filmerna kommer till liv och pratar. Kan tyvärr inte förklara så mycket bättre som gör det rättvisa men det är i alla fall vad vi har gjort idag!  (null)

(null) (null)

(null)

(null)
Världens största munk? I äkta Simpson-anda.


(null)


Allmänt | |
Upp