Tre dagar i LA

Gästinhopp nummer två, tjena!
Finns det något mer turistigt än att åka på kändis-safari i Beverly Hills? Tror inte det. Eftersom att vi inte hymlar om vår turistighet så var det självklart att vi bokade en tur med TMZ. Antal kändisar vi såg? 0. Men fick vi se mycket kul i staden? Yes.

Eftersom bussturen inte gav någon avkastning körde vi på ett säkrare kort.  Kändisar gjorda av vax, Madame tussauds. Trevlig avstickare,om inte annat för att undvika det svikande vädret.

Efter ett antal timmar hade vi fått nog av utdelade mixtapes och försäljare och begav oss hem.Lite nervöst sneglade jag mot Julia, jag hade upptäckt en skylt där det stod " any unauthorised vehicle will be towed away" på platsen där vi parkerat bilen. Men vi hade änglavakt, det röda åbäket stod visst kvar. Läxa lärd till nästa gång, läs skyltarna ordentligt.

Dagen därpå möttes vi av gråmulet dugg bakom persiennerna. Vi åkte därför till "The Grove" för lite shopping. Jättemysigt kvarter med fontäner och musik. Vi såg även komikern David Spade iklädd solglasögon och nerdragen keps. Första kändispaningen,check!


Vädret klarnade senare upp och vi begav oss till Griffith Park och det tillhörande observatoriumet. Det var otroligt mycket folk men vi förstod snart varför. Makalös utsikt över hela staden erbjöds.


Ny dag, kanonväder. Äntligen! Vi skrev in Laguna Beach på GPS:en och startade bilen. Det som mötte oss var otroligt vacker natur, konstverk och mysiga butiker. En kuststad som andades surfing (och doftade sprillans ny Porche med en insida av italienskt läder). Bohemiska surfare mötte lyxiga strandvillor med väggar av glas. En annorlunda och häftig upplevelse. Vi solade,åt på en mysig trång italiensk restaurang och strosade bland butikerna.


Dagen därpå, alltså samma dag jag skriver det här har vi utforskat Beverly Hills ytterligare. Närmare bestämt ökända Rodeo drive. Här hittar du allt från Dior till Versace. Otroligt vackra miljöer men också lika otroligt dyrt.  


Den enda shoppingen som hände här var fönstershopping men det var lika kul att se ändå. Vi avslutade besöket med att sätta oss på restaurangen Cheesecakefactory. Ett ställe vi länge har velat testa. Och jag ska avslöja att vi inte blev besvikna. Supergod mat åt vi medans vi blickade ut över människorna och bilarna som stressade på gatan utanför. Vi avslutade måltiden med att beställa in deras mytomspunna cheesecakes, och wow! Trots illamående mättnad fortsatte vi att trycka in gaffel efter gaffel, den var så god.


Vi åkte därefter till några andra butiker en halvtimme bort men valde ganska snart att avsluta dagen och bege oss hem mot vårt boende.
Imorgon blir det den sista dagen i Los Angeles innan vi beger oss uppåt i landet. Då ska vi spana in stränderna i Malibu. Hörs då!
/Linnea 







Allmänt | |
Upp